Logo ACEBA

UIC Barcelona signa un concert amb l’EAP Sardenya pel qual esdevindrà el primer Centre d’Atenció Primària Universitari de l’Estat

23 de maig de 2017

La Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona) i l’Equip d’Atenció Primària Sardenya (EAP Sardenya) han signat un conveni per estrènyer els vincles en l’àmbit de la docència i la recerca sobre salut familiar i comunitària. Amb aquesta signatura es fa oficial la decisió de les dues institucions perquè l’EAP Sardenya assoleixi el grau de centre universitari, el primer centre d’atenció primària de l’Estat Espanyol que rep aquest segell.

 

Signatura concert EAP Sardenya-UIC Barcelona 

 

 

La col·laboració de les dues institucions s’estableix per la formació clínica i sanitària dels alumnes de UIC Barcelona amb l’objectiu de mantenir la qualificació dels professionals de la salut al seu nivell més alt. El conveni vol promoure l’adequada utilització dels recursos sanitaris, humans i materials de l’EAP Sardenya per la docència universitària present i futura, a tots els cicles universitaris, afavorint la utilització dels mateixos i la continua millora de la qualitat.

 

Amb la signatura del concert ambdues institucions es comprometen a endegar nous projectes docents i de recerca, en especial els que vagin encaminats a la recerca en l’àmbit de la salut familiar i comunitària i l’atenció primària.

 

“A UIC Barcelona li donem molta importància a l’atenció primària i a la medicina de família. L’EAP Sardenya té una llarga experiència contrastada en assistència, docència i recerca de qualitat. Mitjançant aquest concert, volem aprofitar aquest enorme potencial i també destacar la seva excel·lència donant-li un reconeixement universitari que li és propi”, afirma el Dr. Albert Balaguer, degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de UIC Barcelona.

 

“El reconeixement universitari que ens atorga UIC Barcelona consolida la nostra experiència en l’àmbit assistencial, de docència i de recerca en atenció primària. Ser el primer Centre d’Atenció Primària amb el reconeixement universitari és un orgull i una responsabilitat i contribuirà a la col·laboració cada cop més estreta entre la Universitat i l’Atenció Primària”, afirma el Dr. Jaume Sellarès, Director de l’EAP Sardenya.

 

En la signatura del conveni han estat presents el Dr. Xavier Gil, Rector de la UIC, el Dr. Albert Balaguer, Degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de UIC Barcelona, el Dr. Jaume Sellarès, Director de l’EAP Sardenya, i el Dr. Albert Casasa, Cap d’Estudis.

 

 

 

 

 

Sobre l’EAP Sardenya

L’EAP SARDENYA és una empresa autogestionada de professionals de la salut integrada en el Sistema Sanitari Públic. Presta serveis sanitaris d’atenció primària i salut comunitària a la població del Baix Guinardó de Barcelona, gairebé 20.000 persones. És un referent dins el Sistema Sanitari de Catalunya com una entitat de base associativa. Va començar la seva activitat l’any 2000. L’EAP Sardenya està format per un equip de més de 40 professionals que compaginen la seva activitat assistencial amb la docència a través de la UDACEBA (Unitat Docent ACEBA) i la recerca a través de la pròpia Unitat de Recerca en l’àmbit de la salut familiar i comunitària.

 

Sobre UIC Barcelona

La Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona) és una fundació d’iniciativa social amb un marcat caràcter internacional nascuda el 1997. Imparteix 13 graus, 7 dobles graus i uns 60 programes de postgrau en dos campus a Barcelona i Sant Cugat. Els estudis de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut tenen un fort component pràctic i l’alumne té l’oportunitat de viure el sistema sanitari en primera persona a l’incorporar-se molt aviat als centres sanitaris acreditats amb els que manté acords de col·laboració. Fundació Althaia de Manresa (hospital universitari), Fundació Privada Hospital Asil de Granollers (hospital universitari), IDC Salut Hospital General de Catalunya (hospital universitari) i Hospital Quirón de Barcelona (hospital associat).