Logo ACEBA

La XXIIa edició de les Jornades ACEBA “Salut a totes les polítiques” posa de relleu la contribució en salut des dels diferents sectors i agents social mitjançant les bones pràctiques

23 de novembre de 2019

La salut és cosa de tots. Per primera vegada, les Jornades ACEBA reuneixen a professionals de diferents sectors més enllà de la salut per donar a conèixer iniciatives beneficioses per la salut i el benestar de les persones. Més de 200 persones van assistir a les XXII Jornades ACEBA “Salut a totes les polítiques” que es van celebrar el 22 de novembre al Castell de Peralada, organitzades per l’EAP Albera Salut i ACEBA.

 

Durant tota la Jornada es van presentar fins a 21 iniciatives en salut, englobades en diferents blocs temàtics que van permetre oferir un enfoc multidisciplinari de l’abordatge de la salut. Des dels boscos terapèutics fins als edificis positius, territoris socialment responsables, el gran consum implicat en la salut i els hotels saludables amb un segell de qualitat, passant per la percepció dels adolescents vers la salut, el PINSAP, l’impost de les begudes ensucrades, els impactes audiovisuals i la participació-implicació de la comunitat.

 

Amb aquesta mirada oberta i innovadora, la jornada va ser un espai enriquidor de coneixement de pràctiques beneficioses per la salut i la influència que es pot exercir des dels diferents sectors i agents territorials en els determinants socials de la salut.

 

En el marc de les Jornades es va organitzar un Concurs de Pòsters amb voluntat d’ampliar el ventall d’iniciatives i activitats que es duen a terme. Es van presentar fins a 40 pòsters provinents de 18 entitats de salut. Treballs guardonats:

 

 • 1r Premi

‘Grup Psicoeducatiu a Cuidadores Professionals al CAP Roger de Flor’

Autors: O. Montón, L. Álvarez, Ll. Cuixart, E. Parra, L. Illamola, S. Arias, C. Echebarría. EAP Dreta de l’Eixample - CAP Roger de Flor

 

 • 2n Premi

Situació de la Salut Comunitària a les ABS de la RS Girona’

Autors: Jaume Maset. TFM de Promoció de la Salut UdG 2018. Nuria Negre i Ana M. Díaz. ICS

 

 • 3r Premi

‘Implicar a homes en la lluita contra la mutilació genital femenina (MGF)’

Autors: Carles Mundet. Servei de Promoció de la Salut a Girona, Agència de Salut Pública de Catalunya. Pere Cortada. Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Mamou Dembele, Clara Sau, Oumou Balde, Adama Boiro i Imma Sau. Associació Jokkere Endam. Maria Martínez. ASSIR Figueres, Fundació Salut Empordà.

 

 • Accèssit

‘L’impacte de les xarxes socials en un grup de suport a la lactància materna’.

Autors: Carme Palasí, Helena Ferrer, Elisabet Rayó i Jaume Sellarès. EAP Sardenya.

 

 

A la cloenda de les Jornades es van atorgar reconeixements d’ACEBA a la trajectòria professional del Dr. Aranalde (EAP Sarrià Vallvidrera Les Planes), Dr. Fàbrega (Pediatria dels Pirineus), Dr. Descarrega i Dr. Pellejà (ambdós de l’EAP Alt Camp Oest). També a les infermeres Sra. Margenat (EAP Sarrià Vallvidrera Les Planes), Sra. Guinovart (EAP Alt Camp Oest), Sra. Reig (EAP Vic) i Sra. Zapata (EAP Osona Sud-Alt Congost).

 

L'actuació de la Coral de Gòspel de l'ABS Peralada va posar punt i final a les Jornades ACEBA 2019. Aquest grup de cant és una de les iniciatives en salut comunitàries impulsades per l'EAP Albera Salut, cada vegada més arrelat al territori, que aporta beneficis saludables per als participant i molta satisfacció.

Galeria d'imatges

 • Inauguració XXII Jornades ACEBA
 • Bloc 1 XXII Jornades ACEBA
 • Bloc 5 XXII Jornades ACEBA
 • Lliurament Premis Concurs de Pòsters XXII Jornades ACEBA
 • Reconeixements ACEBA XXII Jornades ACEBA
 • Jornades ACEBA 2019 al Castell de Peralada
 • Coral Gòspel ABS Peralada