Logo ACEBA

Experiències dels equips pediàtrics d’ACEBA presentades a la primera Jornada de Pediatra d’ACEBA ‘Atenció pediàtrica a Primària amb valor afegit’

22 d'abril de 2024

El 15 d’abril es va celebrar la primera Jornada de Pediatria d’ACEBA 'Atenció pediàtrica a Primària amb valor afegit' a l’Auditori del SJD Pediatric Cancer Center Barcelona. Una trobada que va acollir més de 80 professionals del sector, per posar a debat l’atenció als infants i adolescents des de l’Atenció Primària i conèixer de primera mà l’activitat dels equips d’atenció primària autogestionats d’ACEBA.

 

Van obrir la jornada el Dr. Manel del Castillo, director-gerent de l’Hospital maternoinfantil Sant Joan de Déu, la Dra. Gemma Rosa Ricós, responsable Pediatria Departament de Salut i Direcció Assistencial d'Atenció Primària i a la Comunitat de l'Institut Català de la Salut, la Dra. Anna Gatell, presidenta de la Societat Catalana de Pediatria, el Dr. Lluís Gràcia, president d’ACEBA i la Dra. Alícia Mainou, presidenta del Comitè Organitzador de la 1a Jornada de Pediatria d’ACEBA.

 

Va comptar amb dues conferències magistrals, la inaugural L'ús de pantalles i el neurodesenvolupament a càrrec de la Dra. María José Mas, neuropediatra, cap de Secció de Neuropediatria al Servei de Neurologia de l'Hospital Santa Tecla i la conferència de cloenda, Lliçons apreses en la gestió i en Pediatria, impartida pel Dr. Josep Serrat, director de Planificació i Control de Gestió de l’Hospital maternoinfantil Sant Joan de Déu.

 

Durant la Jornada, una taula d’experts, va presentar l’activitat que desenvolupen els nous rols de l’Atenció Primària en l’àmbit de Pediatria: els Fisio APiC, els dietistes-nutricionistes i els RBEC.

 

Cadascuna de les EBAs van presentar una experiència rellevant en Pediatria en una miscel·lània pediàtrica que va posar de manifest el valor afegit dels equips pediàtrics d’ACEBA.

 

Podeu accedir a les presentacions de les experiències presentades i de la taula de nous rols en aquest enllaç.

Galeria d'imatges

  • Benvinguda Jornada Pediatria ACEBA 2024
  • Taula inaugural Jornada Pediatria ACEBA 2024
  • Conferència inaugural Dra. Mas Jornada Pediatria ACEBA 2024
  • Taula d'experts -nous rols AP- Jornada Pediatria ACEBA 2024
  • Experiències de les EBAs Jornada Pediatria ACEBA 2024
  • Conferència de cloenda Dr. Serrat Jornada Pediatria ACEBA 2024