Logo ACEBA

La tesi doctoral 'Les Entitats de Base Associativa, una aportació d'Osona a la sanitat catalana' reafirma que el model EBA permet millores substancials per al sistema sanitari

20 de desembre de 2022

El 19 de desembre passat el Dr. Toni Iruela López, director tècnic de l'Associació Catalana d'Entitats de Base Associativa (ACEBA) i metge de família d'AP Vallcarca-Sant Gervasi ha defensat la seva tesi doctoral “Les entitats de Base Associativa, una aportació d'Osona a la sanitat catalana”, obtenint la qualificació d’excel·lent cum laude.

 

L'estudi conclou que les EBA i l'autogestió per a la provisió de serveis públics de salut destaquen en:

  • Major efectivitat i l'eficiència en el procés assistencial.
  • Major satisfacció de totes les parts implicades: tant dels usuaris com dels professionals.
  • Millors resultats clínics poblacionals que a la resta de proveïdors.
  • Costos sanitaris inferiors a la resta del sistema.

 

El Dr. Toni Iruela compta amb una llarga experiència professional de més de 30 anys a l'àmbit de la salut i més de 22 a l'autogestió en atenció primària. La tesi ha estat dirigida pel Dr. Josep Arimany, el Dr. Carles Martín i el Dr. Josep Maria Vilaseca i tutoritzada pel Dr. Antoni Bulbena, de la Càtedra de Responsabilitat Professional Mèdica i Medicina Legal de la Universitat Autònoma de Barcelona ( UAB).

 

El tribunal de la tesi va estar presidit pel Dr. Miquel Vilardell, catedràtic de Medicina Interna de la UAB, i expresident de les societats catalana i espanyola de medicina interna i del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona; també en formaven part el Dr. Boi Ruiz, exconseller de Salut de la Generalitat de Catalunya i el Dr. Antoni Sisó, president de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC).

 

Van assistir a l'acte de defensa de la tesi nombroses personalitats i referents en salut, entre els quals l'exconsellera de salut Marina Geli, la presidenta de la semFYC, Dra. Remedios Martin, el professor Jose Luis Monzón, director executiu de CIRIEC- Espanya i el Dr. Ramon Vilatimó, president d'ACEBA.

 

Galeria d'imatges

  • Tesi Doctoral Dr. Iruela
  • Tesi Doctoral Dr. Iruela
  • Tesi Doctoral Dr. Iruela