Logo ACEBA

La Junta Directiva d’ACEBA es reuneix amb el Conseller de Salut

27 d'octubre de 2021

El dimarts 26 d’octubre representants de l’Associació Catalana d’Entitats de Base Associativa, ACEBA, van mantenir una reunió de treball amb el conseller de Salut, el Dr. Josep Maria Argimon, per avaluar la situació actual de les EBAs i l’Atenció Primària, i treballar conjuntament línies estratègiques de millora del sistema de salut.

 

Reunió ACEBA amb Conseller de Salut
El conseller de Salut, Dr. Argimon (al centre) acompanyat pel Dr. Gràcia, el Dr. Iruela, el Dr. Vilatimó i el Dr. Monegal (d’esquerra a dreta).

 

L’impacte de la pandèmia en l’activitat assistencial habitual de l’Atenció Primària, la necessitat de recursos i un millor finançament, així com els nous perfils professionals, la reorganització de l’atenció, i l’autonomia de gestió són alguns dels aspectes que es van tractar en la trobada, necessaris per dur a terme les transformacions i millores de l’atenció primària. També la necessitat de col·laboració amb Salut Pública, per participar en les activitats de promoció i prevenció de la salut i impulsar el programa de benestar emocional i salut comunitària.

 

Des dels diferents equips que integren ACEBA, els quals vetllen per la salut de la població de tretze Àrees Bàsiques de Salut, es reforça la voluntat d’avançar plegats per fer front als nous reptes i necessitats del nostre sistema sanitari, entre els quals l’actual situació demogràfica i la dificultat per trobar professionals de medicina i infermeria molt especialment a les zones no metropolitanes. 

 

Per part d’ACEBA van participar a la reunió el president de l’Associació, el Dr. Ramon Vilatimó, el vicepresident, Dr. Lluís Gràcia, el secretari, Dr. Ramon Monegal, i el director tècnic d’ACEBA, el Dr. Toni Iruela.