Logo ACEBA

ACEBA participa al XVIII Congrés Internacional d’Economia Social de CIRIEC-Espanya amb la comunicació 'Les Entitats de Base Associativa sanitàries (EBAs). Un instrument de l'economia social per a la gestió dels serveis públics sanitaris'

21 de setembre de 2020

El 17 i 18 de setembre es va celebrar el XVIII Congreso Internacional de Investigadores en Economía Social de CIRIEC-España al Tecnocampus Mataró-Maresme. Sota el lema 'La Economía Social: herramienta para el fomento del desarrollo sostenible y la reducción de las desigualdades' i malgrat el context de pandèmia en el que estem vivint, més d’un centenar d’investigadors y directius de l’economia social van participar al certamen.

 

Entre totes les ponències, ACEBA també va aportar-hi el seu valor afegit amb la comunicació 'Las Entidades de Base Associativa sanitarias (EBAs). Un instrumento de la economia social para la gestión de los servicios públicos sanitarios' que van presentar el Dr. Iruela, director tècnic d’ACEBA i el Sr. Josep Lluís Lafarga, advocat especialitzat en Dret Públic.

 

La comunicació, després de contextualitzar-ho en tot el seu marc legal i argumentar-ho amb detall, conclou que les EBAs són un instrument d’èxit de l'economia social per a la provisió de serveis sanitaris públics, atenent als seus resultats assistencials i econòmics aconseguits gràcies al seu model de gestió al llarg dels més de 25 anys d’existència. Per aquest motiu insta a considerar-les una alternativa d’interès per oferir solucions professionals a problemes territorials i/o estructurals del sistema públic de salut.