Logo ACEBA

Pediatria dels Pirineus amplia l'activitat pediàtrica a les comarques del Pallars Jussà, Pallars Sobirà i a l'Alta Ribagorça

4 d'octubre de 2017

Des del dia 2 d'octubre, Pediatria dels Pirineus ha iniciat la seva activitat pediàtrica a les comarques del Pallars Jussà, Pallars Sobirà i Alta Ribagorça. L'activitat, encarregada pel Servei Català de la Salut, inclou l'atenció especialitzada de pediatria a l'Hospital del Pallars i l'atenció primària pediàtrica de les quatre Àrees Bàsiques de Salut: ABS Tremp, ABS La Pobla de Segur, ABS Pallars Sobirà a Sort i ABS Alta Ribagorça al Pont de Suert.

 

Pediatria dels Pirineus amplia així la tasca que des del 2009 està duent a terme a la comarca de l'Alt Urgell.

 

Pediatria dels Pirineus té com a objectiu un model assistencial pediàtric de proximitat, alta resolució i alta accessibilitat, tant pel que fa a l’activitat presencial com no presencial. A més, té com a soci l'Hospital Sant Joan de Déu (HSJD) que facilita la formació continuada dels professionals i el seguiment especialitzat dels nens i nenes en un centre amb alta tecnologia, donant suport a la consulta de casos clínics complexos entre professionals, en format presencial o telemàtic.

  

Pediatria dels Pirineus gestiona el servei d'atenció pediàtrica, tant d'atenció primària com especialitzada, en l’àmbit de les Àrees Bàsiques de Salut de l'Alt Urgell, on desenvolupa la seva activitat assistencial en el Centre d’Atenció Primària (CAP) de la Seu Urgell, al CAP d’Oliana i en els consultoris locals de Coll de Nargó i Organyà. A més, Pediatria dels Pirineus presta l’atenció especialitzada pediàtrica, neonatal i gineco-obstètrica a la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell, amb activitat d’hospitalització, parts, cirurgia ginecològica i obstètrica, consultes externes especialitzades i urgències.

 

  • Des de la seva creació l'any 2009, Pediatria dels Pirineus ha aconseguit disminuir les visites d'urgències hospitalàries en un 52% a la comarca de l'Alt Urgell, segons dades de la memòria d'activitat del 2016. 
  • La Unitat Maternoinfantil de l'Alt Urgell, on dóna servei Pediatria dels Pirineus, ha disminuït un 40% les cesàries des del 2012, amb una taxa actual del 16%, dos punts per sota de la mitjana de Catalunya.

 

www.pediatriadelspirineus.org